Zamawianie obiadów zgłaszamy w sekretariacie lub przesyłamy zamówienia na adres mailowy:
obiady@katolik-chorzow.edu.pl
Płatności należy regulować za dany miesiąc z góry na konto szkoły:

54 1050 1243 1000 0022 7592 6380 ING Bank Śląski

w tytule: imię, nazwisko ucznia, klasa, dopisek: „za obiady”

JADŁOSPIS 01.12-18.12.2025 r.

Poniedziałek 01.12.25
Zupa jarzynowa z ziemniaczkami.
Kluski z sosem śmietanowo-serowym z boczkiem i zieloną pietruszką.
ALERGENY: gluten, soja śladowe ilości, białko mleka, seler, gorczyca śladowe ilości, miód, jaja

Wtorek 02.12.25
Zupa z kolorowej fasolki z ziemniaczkami.
Klopsiki wieprzowe w sosie pomidorowym, kasza gryczana, surówka z ogórka kiszonego, kukurydzy i jabłka.
ALERGENY: gluten, soja śladowe ilości, białko mleka, seler, gorczyca śladowe ilości, miód, jaja

Środa 03.12.25
Rosół z lanym ciastem.
Pieczeń z indyka w sosie śmietanowo-ziołowym, ziemniaczki, buraczki gotowane
ALERGENY: gluten, soja śladowe ilości, białko mleka, seler, gorczyca śladowe ilości, miód, jaja.

Czwartek 04.12.25
Kapuśniak z ziemniaczkami.
Makaron z białym serem i frużeliną jabłkową.
ALERGENY: gluten, soja śladowe ilości, białko mleka, seler, gorczyca śladowe ilości, miód, jaja

Piątek 05.12.25
Krem z kukurydzy z grzankami.
Kotleciki rybne, ziemniaczki, surówka z kiszonej kapusty.
ALERGENY: gluten, soja śladowe ilości, białko mleka, seler, gorczyca śladowe ilości, miód, ryba, jaja

Poniedziałek 08.12.25
Zupa ogórkowa z ziemniaczkami.
Makaron z sosem węgierskim
ALERGENY: gluten, soja śladowe ilości, białko mleka, seler, gorczyca śladowe ilości, miód, jaja

Wtorek 09.12. 25
Ukraiński rosolnik.
Gulasz meksykański, kasza jęczmienna, fasolka szparagowa gotowana.
ALERGENY: gluten, soja śladowe ilości, białko mleka, seler, gorczyca śladowe ilości, miód, jaja

Środa 10.12.25
Zupa pomidorowa z ryżem.
Fileciki z kurczaka panierowane w płatkach kukurydzianych, ziemniaczki, surówka coleslaw.
ALERGENY: gluten, soja śladowe ilości, białko mleka, seler, gorczyca śladowe ilości, miód, jaja

Czwartek 11.12.25
Krupnik z ziemniaczkami i dodatkiem pomidorów.
Pierogi z owocami i słodką śmietanką.
ALERGENY: gluten, soja śladowe ilości, białko mleka, seler, gorczyca śladowe ilości, miód, ryba, jaja

Piątek 12.12.25
Krem z białych warzyw z pestkami dyni.
Kotleciki jajeczno-rybne, ziemniaczki, surówka z kapusty pekińskiej.
ALERGENY: gluten, soja śladowe ilości, białko mleka, seler, gorczyca śladowe ilości, miód,ryba, jaja

Poniedziałek 15.12.25
Zupa a”la lasagne.
Potrawka wieprzowa z kolorową marchewką i brokułami, ryż z czarnuszką.
ALERGENY: gluten, soja śladowe ilości, białko mleka, seler, gorczyca śladowe ilości, miód, jaja

Wtorek 16.12.25
Zupa paprykowa z kurczakiem.
Kluski na parze z sosem waniliowym.
ALERGENY: gluten, soja śladowe ilości, białko mleka, seler, gorczyca śladowe ilości, miód, jaja

Środa 17.12.25
Zupa brokułowa z makaronem.
Kotleciki schabowe, ziemniaczki, surówka z buraczków, jabłek i ogórka kiszonego.
ALERGENY: gluten, soja śladowe ilości, białko mleka, seler, gorczyca śladowe ilości, miód, jaja

Czwartek 18.12.25
Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym.
Pierogi ukraińskie z cebulką.
ALERGENY: gluten, soja śladowe ilości, białko mleka, seler, gorczyca śladowe ilości, miód, jaja