Zamawianie obiadów zgłaszamy w sekretariacie lub przesyłamy zamówienia na adres mailowy:
obiady@katolik-chorzow.edu.pl
Płatności należy regulować za dany miesiąc z góry na konto szkoły:
54 1050 1243 1000 0022 7592 6380 ING Bank Śląski
w tytule: imię, nazwisko ucznia, klasa, dopisek: „za obiady”
JADŁOSPIS
16.05-30.05.2025 r.
Piątek 16.05.25
Zupa z cieciorki i pomidorów z ziemniaczkami.
Penne z sosem śmietanowo-rybnym z warzywami i posypką serową.
ALERGENY: gluten, soja śladowe ilości, białko mleka, seler, gorczyca śladowe ilości, miód, ryba, jaja
Poniedziałek 19.05.25
Botwinka z ziemniaczkami i koperkiem.
Makaron z białym serem i frużeliną jabłkową.
ALERGENY: gluten, soja śladowe ilości, białko mleka, seler, gorczyca śladowe ilości, miód, jaja
Wtorek 20.05.25
Zupa szpinakowa z ziemniaczkami.
Kotleciki drobiowe panierowane z pesto pietruszkowym, ryż na czerwono, mix sałat z sosem winegret.
ALERGENY: gluten, soja śladowe ilości, białko mleka, seler, gorczyca śladowe ilości, miód, jaja
Środa 21.05.25
Zupa krem z zielonego groszku z ziemniaczkami.
Klopsiki wieprzowe w sosie pomidorowym, kasza gryczana, surówka z ogórka kiszonego z jabłkiem i kukurydzą.
ALERGENY: gluten, soja śladowe ilości, białko mleka, seler, gorczyca śladowe ilości, miód, jaja
Czwartek 22.05.25
Zupa włoska z makaronem.
Pieczeń z szynki w sosie śmietanowo-ziołowym, ziemniaczki, surówka z marchewki, białej rzepy i jabłka.
ALERGENY: gluten, soja śladowe ilości, białko mleka, seler, gorczyca śladowe ilości, miód, jaja
Piątek 23.05.25
Zupa brokułowa z ziemniaczkami.
Tagliatelle z sosem pomidorowo-warzywnym z dodatkiem sera żółtego.
ALERGENY: gluten, soja śladowe ilości, białko mleka, seler, gorczyca śladowe ilości, miód, jaja
Poniedziałek 26.05.25
Zupa jarzynowa z ziemniaczkami.
Pancakes z sosem truskawkowym.
ALERGENY: gluten, soja śladowe ilości, białko mleka, seler, gorczyca śladowe ilości, miód, jaja
Wtorek 27.05.25
Kapuśniak z młodej kapusty z ziemniaczkami i koperkiem.
Potrawka drobiowa z kolorową marchewką i brokułami, ryż z dodatkiem czarnuszki.
ALERGENY: gluten, soja śladowe ilości, białko mleka, seler, gorczyca śladowe ilości, miód, jaja
Środa 28.05.25
Rosół z makaronem.
Karczek pieczony w sosie pieczarkowym, ziemniaczki, buraczki gotowane.
ALERGENY: gluten, soja śladowe ilości, białko mleka, seler, gorczyca śladowe ilości, miód, jaja
Czwartek 29.05.25
Zupa gulaszowa z ziemniaczkami
Pierogi z owocami i słodką śmietanką
ALERGENY: gluten, soja śladowe ilości, białko mleka, seler, gorczyca śladowe ilości, miód, jaja
Piątek 30.05.25
Krem z kukurydzy z grzankami
Paluszki rybne, ziemniaczki, surówka z kapusty kiszonej.
ALERGENY: gluten, soja śladowe ilości, białko mleka, seler, gorczyca śladowe ilości, miód, jaja